BambooXLZakelijk

BambooXSParticulier

bamboewerkbladen.nl
Installatie en Onderhoud

Installatie en Onderhoud

Installatie & Onderhoud
Zo blijft uw bamboe werkblad mooi

Installatie en Onderhoud

Installatie van uw bamboe werkblad

Installatie van uw bamboe werkblad is afhankelijk van de toepassing, maar over het algemeen eenvoudig uit te voeren. Zo kunt u het 30 mm bamboe werkblad bijvoorbeeld met een M8 slotbout monteren aan het onderstel om zo uw tafel of bureau te creëren. Wij verzorgen graag de technische tekening en inserts in het werkblad voor u. De montage van uw keukenblad moet zorgvuldig gebeuren. Ook de afwerking van randen met kit is belangrijk om langdurige vochtinwerking te voorkomen.

Onderhoud van uw bamboe werkblad

Een bamboe werkblad heeft onderhoud nodig om deze lang mooi te houden. Afhankelijk van de toepassing kunt u kiezen voor een lak of olie.

Bamboe is erg dicht en hard. Hierdoor is het oppervlak van het bamboe werkblad hygiënischer dan bij zachte houtachtige alternatieven. De bamboe werkbladen zijn afgewerkt met een mat zijdeglans lak. Deze heeft een natuurlijke uitstraling als een olie, maar met de voordelen van een lak.

 

Bent u op zoek naar informatie over het onderhoud van uw bamboe keuken of aanrechtblad? Klik dan hieronder.

Keuken of aanrechtblad

Kiest u voor een bamboe keuken of aanrechtblad dan adviseren wij dat met olie af te werken. Bij Bixbi bamboe werken we met zogenaamde food-safe oliën, zonder chemicaliën. U kunt daardoor met een gerust hart uw voedsel aan uw aanrecht bereiden. Hierdoor gaat u het indringen van vocht en vuil tegen en voorkomt u ‘kringen’ of vlekken. U kunt echter ook voor kiezen om het werkblad onbehandeld, voorzien van oliewas of met een lakafwerking te laten leveren.

Bamboe kan onder invloed van de omgevingstemperatuur krimpen en zwellen (“werken”). Dit is niet anders dan bij hout. Bedenk wel dat hoe breder uw keukenblad is, des te groter de kans op werking is. Bamboe isoleert warmte. Voorkom inbranding door constante warmteafgifte van bijvoorbeeld hete pannen.